top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Wat met de stookolietank bij de verkoop van een woning?

Wie is verantwoordelijk voor de tank bij de verkoop van een woning?

Wie van plan is zijn huis te verkopen, moet heel wat zaken regelen. Een daarvan is de stookolietank. U hebt namelijk de nodige attesten nodig om te overhandigen bij de uiteindelijke verkoop van uw woonst. Welke regeling van toepassing is, hangt ook af van de aard van de stookolietank waarover uw huis beschikt.Welke tank hebt u?

Staat er een bovengrondse of inpandige tank bij uw woning? Dan moet uw tank niet verwijderd maar wel buiten gebruik gesteld worden. Daarvoor moet u de stookolietank eerst laten reinigen. Voor dat reinigingsproces kan plaatsvinden, is het nodig om een gat te maken in de tank. Probleem is wel dat dat gat niet meer opnieuw dichtgemaakt mag worden. Dat zorgt dan weer voor de nodige geurhinder en die hinder kan mogelijke kopers ernstig afschrikken. Dan kan het een beter idee zijn om de tank toch maar meteen te laten verwijderen. Dat heeft dan wel als nadeel dat het kostenplaatje hoger oploopt.


Regelgeving rond stookolietanks bij verkoop van de woning

De overheid heeft de laatste jaren een reeks strenge regels opgesteld om ervoor te zorgen dat stookolietanks correct worden behandeld zodat het risico op lekken en milieuverontreiniging minimaal is. Wilt u meer weten over die regels? Check dan zeker de informatie op de website van de Vlaamse Overheid.


Stookolietank bij verkoop woning

Elke stookolietank vraagt een specifieke behandeling bij de verkoop van uw woning. Daarom is het ten zeerste aan te raden advies in te winnen bij een specialist. Die bekijkt samen met u welke maatregelen nodig zijn voor een correcte behandeling van uw stookolietank bij de verkoop van uw woning.


Wilt u meer weten? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over uw stookolietank.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page