top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Van mazout naar gas, wat met de tank?

Onderhoud, sanering en installatie

Een mazouttank kan ettelijke jaren gebruikt worden zonder zorgen, maar een goed onderhoud is hierbij uiterst belangrijk. Hiervoor schakel je best een tanksaneringsbedrijf in met ervaring en een grondige kennis van zaken. Vastgoed Experts in Wechelderzande, Kempen, is een gespecialiseerd aannemer die klaar staat met een brede waaier aan diensten. Het team van Vastgoed Experts is beschikbaar om jouw mazouttank te saneren of te neutraliseren, alsook voor tankcontroles en het installeren van nieuwe stookolietanks. Ze zijn werkzaam in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Wat met de bestaande mazouttank?

Wil je jouw huidige mazouttank vervangen of een niet-functionele mazouttank verwijderen? Vooraleer dit mogelijk is, moet de bestaande tank een neutralisatie ondergaan die er voor zorgt dat alle mazoutresten en andere schadelijke stoffen worden verwijderd. Zo’n neutralisatie is een project dat enkel kan worden uitgevoerd door een expert. Met Vastgoed Experts ben je aan het juiste adres. Zij voeren een perfecte neutralisatie uit overeenstemmend met de huidige milieuwetgeving.


Er zijn verschillende manieren om een stookolietank te saneren of te neutraliseren. Indien je de stookolietank niet meer wenst te gebruiken, is het aan te raden de mazouttank uit te graven en te laten verwijderen. Ligt jouw tank onder jouw terras of oprit? In dit geval raden we aan de stookolietank enkel te laten neutraliseren en te laten opvullen met een inert materiaal zoals schuimbeton.


Sommige tanks liggen bovengronds. Dit maakt de neutralisatie iets eenvoudiger, maar nog steeds een taak die door een specialist moet worden uitgevoerd. Kies steeds voor experts die weten wat ze doen, want een incorrect uitgevoerde tanksanering kan een bodemsanering tot gevolg hebben. Een degelijke neutralisatie, onderhoud of sanering is waar Vastgoed Experts voor gekend staat. Je krijgt ook een neutralisatie-attest na elke reiniging.

Is jouw mazouttank aan vervanging, sanering of neutralisatie toe? Of wil je overstappen naar gas? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Vastgoed Experts en ontdek wat ze te bieden hebben.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page