top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Stookolietank vervangen of laten plaatsen?

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

Ontdek de duurzame combinatie stookolietank met condensatieketelDuurzaam verwarmen: een stookolietank plaatsen in combinatie met condensatieketel

Veel mensen denken dat een woning verwarmen op stookolie of verwarmen met mazout energieverslindend is. Toch is dat niet per se het geval en kunt u gerust duurzaam verwarmen met stookolie zonder dat u dit ziet op uw energiefactuur. De oplossing? Een stookolietank plaatsen in combinatie met een condensatieketel.


Waarom kiezen voor de combinatie stookolietank met condensatieketel? Hoewel het in de meeste gevallen juist is dat een woning verwarmen met stookolie zich laat merken in de energiefactuur, is dat niet altijd waar. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat wie een stookolietank combineert met een condensatieketel kiest voor duurzaam verwarmen. Zo wijst de vergelijkingsstudie uit dat deze combinatie tot bijna een derde minder verbruikt dan een gewone stookolie installatie. Beter nog, deze optie wordt zelfs beschouwd als de financieel meest voordelige oplossing op een periode van 15 jaar. Voordeliger zelfs dan wie wil overschakelen naar bijvoorbeeld aardgas. Zeker als u nog eens rekening houdt met het feit dat u kan profiteren van tal van premies, ook in regio Antwerpen, waardoor de investeringskost lager wordt.


Hoe werkt een stookolietank met condensatieketel?

Bij een verwarmingsketel wordt het water in de condensatieketel verwarmd door het verbranden van mazout. Bij een normale stookolie installatie wordt de rook die hierbij ontstaat afgevoerd door de schoorsteen. Niet echt duurzaam, en ook niet rendabel. Wanneer u gebruikmaakt van de combinatie stookolietank met condensatieketel gebeurt dat niet en worden de rookgassen wel gebruikt. Meer bepaald de warmte-energie die het bevat draagt bij aan het verwarmingscircuit. Deze condensatietechnologie is niet alleen duurzamer, maar werkt ook efficiënter waardoor u heel wat extra kosten uitspaart op het einde van de maand.


Laat een stookolietank plaatsen in regio Antwerpen

Werkt u aan een nieuwbouw of renovatie in Antwerpen en wenst u uw woning te verwarmen met stookolie? Tanksanering Vastgoed Experts is gespecialiseerd in het plaatsen van stookolietanks in de ruime regio Antwerpen.

Neem contact op voor een offerte.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page