top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Mazouttank verwijderen? Dit moet u zeker weten

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

Hebt u een oude stookolietank? Dan moet u die laten verwijderen volgens de wettelijke regels. In deze blog ontdekt u hoe dat precies in zijn werk gaat.Leegmaken en reinigen van stookolietank


Wie van plan is om zijn huis te verkopen en nog een inactieve stookolietank heeft staan, moet die eerst professioneel laten verwijderen. Het attest dat de verwijderingsfirma uitschrijft, moet u samen met de andere verkoopdocumenten aan de nieuwe eigenaars van uw huis overhandigen.


Stookolietank verwijderen of opvullen

Een stookolietank die een capaciteit van minder dan 6.000 liter heeft, moet verplicht buiten werking worden gesteld. Gaat het om een tank die rechtstreeks in de grond is ingegraven? Dan moet die sowieso verwijderd worden. Maar er zijn ook tal van plaatsen waar een verwijdering van de tank niet zo evident is. In dat geval volstaat het om de tank door een erkende technicus stookolietank deskundig te laten opvullen met materialen zoals zand of schuim. Nadat de verwijdering of buitenwerkingstelling is beëindigd, maakt de technicus die de werken uitvoerde een attest op. Dat certificaat vormt het bewijs dat alles conform de wettelijke regels verliep. Het attest vermeldt zowel de naam en de handtekening als het erkenningsnummer van de technicus.


Milieubewust


Waarom hecht de overheid zoveel belang aan de concrete verwijdering of buitenwerkingstelling van ongebruikte stookolietanks? Op die manier probeert ze een halt toe te roepen aan de vroeger vaak voorkomende stookolielekken vanuit dergelijke tanks. Die zaten vaak vele jaren verborgen onder de grond waar ze ongestoord konden roesten. Daarna liep de vaak aanzienlijke resthoeveelheid stookolie al te vaak weg in de bodem. Zo bedreigen deze stookolietanks ons volledige leefmilieu. Wanneer zo'n vervuiling na lange tijd aan het licht komt, kost het vaak veel geld om het hele terrein te saneren.


Stookolietank laten verwijderen door Tanksanering Vastgoed Experts


Bent u op zoek naar een ervaren specialist voor de sanering van uw stookolietank? Steek dan zeker uw licht eens op bij saneringsbedrijf Tanksanering Vastgoed Experts. Wij staan garant voor een efficiënte neutralisering of verwijdering van ongebruikte stookolietanks volgens de wettelijke voorschriften.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw oude stookolietank? Neem dan snel contact met ons op!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page