top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Hoe wordt een mazouttank gereinigd?

Heb je een nieuwe mazouttank geplaatst? Na de plaatsing en vóór de ingebruikname moet je de tank en de leidingen laten controleren. Voor bestaande installaties, afhankelijk van hun plaats en volume, is er nadien ook controle nodig. Soms moet je een mazouttank laten reinigen en eventueel opvullen. We leggen uit waarom en hoe zoiets in z’n werk gaat.


Waarom je mazouttank laten reinigen?


De mazouttank dien je enkel te laten reinigen als de tank weg moet. Afgekeurde mazouttanks kunnen vaak nog hersteld worden om weer veilig te kunnen werken. Eerst dienen we de tank evenwel te reinigen.


Ook als je de stookolietank buiten gebruik wil stellen, dienen onze specialisten de tank te reinigen. Het vervolg bij een definitieve buitengebruikstelling hangt af van het volume van je tank. De tank kunnen we dan opvullen met zand of schuim (bij volumes van 5.000 of 6.000 liter). Als er meer dan 6.000 liter in de mazouttank kan, dan moet de tank sowieso worden verwijderd. Een attest bewijst telkens een correcte uitvoering van de werken.


Stappenplan bij de reiniging


De specialist van Vastgoed Experts die je mazouttank komt reinigen, zuigt of pompt die eerst leeg. Voor de stookolie wordt overlegd wat hiermee moet gebeuren. De technieker ruimt vervolgens het bezinksel op dat op de bodem van je tank ligt. Je valt beter nooit zonder mazout, want dan komt het bezinksel in de sproeiers of filters terecht, met mogelijke opstoppingen als gevolg.


Daarna wordt de lege tank gereinigd met een hogedrukreiniger en een aangepast poetsmiddel. We verwijderen alle water- en poetsresten, die een gespecialiseerde firma later verwerkt. Tot slot ontgassen we je mazouttank, zo blijven de dampen er niet inhangen.


En de prijs? Die hangt onder andere af van het volume, het type tank, de hoeveelheid mazout en bezinksel. Wij rekenen dit gedetailleerd voor je uit.


Wil je graag meer informatie ontvangen over de reiniging van je mazouttank? Contacteer dan Vastgoed Experts en maak een afspraak!


Zou u graag meer informatie ontvangen over de reiniging van uw mazouttank? Neem vrijblijvend contact op met Vastgoedexperts BVBA in Wechelderzande en vergeet niet ons om een gratis offerte te vragen!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page