top of page
Zoeken
  • Tanksanering Vastgoed Experts

Een oude stookolietank buiten gebruik stellen.

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

Waar moet je op letten?

Waarom een niet-gebruikte tank reinigen, verwijderen of opvullen?

Een mazout- of stookolietank gaat vele jaren mee, maar wat doe je ermee als je wil overschakelen op een andere warmtevoorziening of als de mazoutinstallatie defect is geraakt? Het is belangrijk dat we dan zorgvuldig met een afgedankte mazouttank omspringen. Het gevaar bestaat dat de tank op den duur gaat lekken en zo een gevaar voor het milieu of onze gezondheid oplevert. Om problemen in de toekomst en eventuele saneringskosten te voorkomen, is het daarom noodzakelijk een aantal passende maatregelen te treffen indien je een mazouttank buiten gebruik stelt. Zo kom je tevens in het bezit van een wettelijk verplicht attest.


Hoe stel ik een stookolietank definitief buiten gebruik? Er zijn verschillende manieren om een stookolietank op verantwoorde wijze te saneren. Een gemakkelijke oplossing is om deze simpelweg te verwijderen of uit te graven. Vaak is dit niet mogelijk zonder schade uit te voeren als de tank onder een terras, oprit of vloer ligt. Een goed alternatief is om dan de stookolietank volgens een veilig en efficiënt procedé te neutraliseren. Met een inert en zuiver materiaal zoals schuimbeton wordt de tank door ons opgevuld en definitief buiten gebruik gesteld. Hierna geven wij een neutraliteitsattest af.


Wat moet ik doen met een mazouttank die ik niet meer gebruik? Om ervoor te zorgen dat de niet meer gebruikte mazouttank geen gevaar meer oplevert voor de omgeving moeten zorgvuldig een aantal stappen worden doorlopen. Een professionele reiniging is altijd eerst aan de orde, zowel bij het verwijderen als het neutraliseren van de tank. Je kunt ervoor kiezen om de tank te laten uitgraven of om in geval van een moeilijke ondergrondse ligging de stooktank te laten neutraliseren en op te vullen. Daarnaast bieden wij de optie om de tank te laten verknippen, hetgeen een handige oplossing is in kelders om ruimte te besparen.

Schakel vakspecialist Tanksanering Vastgoed Experts in, we bekijken samen wat voor u persoonlijk de beste aanpak is!

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page